Kies een onderwerp voor je studieclub

Wat is het allerbelangrijkste voor jou als ondernemer? Rust. Toch? Rust in de stal. Weten dat de basis onder je bedrijf in orde is. Dat alle factoren die samen je rendement bepalen op elkaar zijn afgestemd. Zodat jij de ruimte hebt om te ondernemen. Ons studieclubprogramma hebben we daarop afgestemd. Hieronder een greep uit de mogelijkheden voor jouw studieclub.

1. Voorspelbaar rendement met vleesvarkens.

Exact afstemmen van het (nutriënt)aanbod op de behoeften van de dieren, zodat de groeicapaciteit van je varkens efficiënt én maximaal wordt benut. Gericht en voorspelbaar sturen op een optimaal rendement bij je varkens. Het is mogelijk. We laten je graag zien hoe.

2. Veilig fosfaat reduceren én meer rendement?

Denk je aan fosfaat dan denk je wellicht aan hogere kosten. Dat kan, maar hoeft niet. Fosfaatreductie kan zelfs geld opleveren. We informeren je graag over de ins en outs.

 

3.Kraamstalmanagement en bigontwikkeling: voor een solide basis

Waar ligt de basis voor de toekomst? Een volgende worp, groei en gezondheid als vleesvarken hangt af van veel factoren. Krijg meer inzicht in deze factoren en hoe je ze beïnvloedt. Voor een sterke basis en meer grip op je rendement.

4. Hoe kies ik de juiste grondstoffen?

Nutritionele waarde, prijs, bedrijfsdoelstellingen, opslag en de mogelijkheden van uw voerinstallatie. Stuk voor stuk belangrijk voor het maken van de juiste grondstofkeuze. Maar hoe benutbaar zijn bepaalde grondstoffen voor jouw varkens? De nutritionele waarden en de daadwerkelijke benutbaarheid van ogenschijnlijk vergelijkbare grondstoffen kunnen fors verschillen. Leer ze te beoordelen zodat je de juiste keuze kunt maken.

5. Sturen op vleeskwaliteit

Of je volgens een concept levert of niet. Sturen op vleeskwaliteit loont. Maar hoe pak je dit aan? Waar let je op? Wat heb je nodig? In hoeverre kun je de smaak van vlees beïnvloeden? Hoe krijg je grip op dripverlies?

6. De invloed van voeding op maag- en darmgezondheid

Wat is de invloed van voeding op de maag- en darmgezondheid bij zeugen, biggen en vleesvarkens en hoe beperk je maagzweren, speendiarree, E.coli, PIA en salmonella maximaal.

7. Kom kijken in onze circulaire voerkeuken

Als enige mengvoerfabrikant in Nederland verwerken wij hoogwaardige nevenproducten uit de voedingsindustrie, zoals: brood, koek, taart, crackers, pasta en snoep, tot de unieke Food-For-Feed®-grondstoffen.
Met de Food-For-Feed®- grondstoffen maken wij voeders die tot 100% circulair zijn en het verschil maken in benutbaarheid én duurzaamheid. Voor meer rendement en een duurzamere varkenshouderij.

Wil je zien hoe wij dit doen? Combineer dan je studieclubbijeenkomst met een rondleiding. Je bent van harte welkom op onze verwerkings- en productielocatie in Veulen.

Heb jij studiebijeenkomst plannen?

Wil je een studieclubbijeenkomst plannen of meer informatie. Download de gids met studieclubonderwerpen of laat ons je bellen.