Naar een duurzamere voer- en voedselproductie

Nijsen / Granico is een familiebedrijf in Veulen, nabij Venray. Met zo'n ruim 100 collega's werken wij aan een duurzamere voedselproductie. Als enige mengvoerfabrikant in Nederland maken wij namelijk van levensmiddelen die mensen niet eten, unieke Food-For-Feed®-grondstoffen. Daarmee maken onze voeders het verschil in rendement voor de boer en dragen we samen met hem bij aan kringlooplandbouw.

> 30 jaar ervaring

Inmiddels hebben wij, Nijsen / Granico, ruim 30 jaar ervaring en kunnen wij (varkens)voer produceren dat tot 100% uit levensmiddelen, verwerkt tot de circulaire Food-For-Feed®-grondstoffen, bestaat.

> 100.000 ton/jaar verduurzaamd

Jaarlijks brengen we ruim 100.000 ton levensmiddelen terug in de voedselkringloop als  hoogwaardig en goed benutbaar varkens- of Kipster kippenvoer.

Zo dragen wij samen met de varkenshouder, Kipster en de voedingsindustrie bij aan de circulaire landbouw én een duurzamere varkens- en pluimveehouderij. Voor een duurzaam en lekker stukje vlees of ei.

7 voordelen

Mede door de specifieke eigenschappen, zoals: de goede benutbaarheid en uitgekiende samenstelling van de Food-For-Feed®-grondstoffen, kunnen varkenshouders hun rendement verhogen.

Varkenshouders:

  1. Voeren efficiënter.
  2. Verlagen de fosfaatuitstoot.
  3. Verlagen hun mestafzetkosten.
  4. Realiseren een hogere groei van hun varken;
  5. Kunnen meer varkens afleveren;
  6. Kunnen sturen op smaak en vleeskwaliteit;
  7. Dragen bij aan kringlooplandbouw. Ze voeren duurzamer door een lagere CO2-footprint van hun bedrijf.

Waar het begon...

We gaan ruim 160 jaar terug in de tijd. Naar het jaar 1854 om precies te zijn. Peter Nijsen werd in dat jaar molenaar-pachter van de watervluchtmolen van Leeuwen (gemeente Maasniel). Een molen, aangedreven door wind en water…

>> Reis met ons mee door de tijd….

duurzaam en lekker voer;
meer rendement voor u, een duurzaam en lekker stukje vlees of eitje voor de consument.

Klantervaringen