Naar een duurzamere voer- en voedselproductie

Nijsen/Granico is een familiebedrijf in Veulen, nabij Venray. Met zo'n ruim 100 collega's werken wij aan een duurzamere voedselproductie. Als enige mengvoerfabrikant in Nederland maken wij van kwalitatief hoogwaardige reststromen uit de levensmiddelenindustrie, unieke Food-For-Feed®-grondstoffen. Hiermee maken wij voeders die het verschil maken in rendement voor de boer. Samen met onze klanten werken wij aan een duurzame kringlooplandbouw.

> 30 jaar ervaring

Inmiddels hebben wij, Nijsen/Granico, ruim 30 jaar ervaring met het verwerken van producten uit de levensmiddelenindustrie. Hiermee kunnen wij (varkens)voer produceren die wel voor 100% uit levensmiddelen (die tot circulaire Food-For-Feed®-grondstoffen verwerkt zijn) bestaan.

> 100.000 ton/jaar levensmiddelen verduurzaamd

Jaarlijks brengen we ruim 100.000 ton levensmiddelen terug in de voedselkringloop als  hoogwaardig en goed benutbaar varkens- of Kipster kippenvoer.

Zo dragen wij samen met de varkenshouder, Kipster en de voedingsindustrie bij aan de circulaire landbouw én een duurzamere varkens- en pluimveehouderij. Met als uiteindelijk doel een duurzaam en lekker stukje vlees of ei.

7 voordelen

Mede door de specifieke eigenschappen, zoals de goede benutbaarheid en uitgekiende samenstelling van de Food-For-Feed®-grondstoffen, kunnen varkenshouders hun rendement verhogen.

Met ons voer behalen varkenshouders de volgende voordelen:

  1. Efficiënter voeren;
  2. Vermindering van de fosfaatuitstoot;
  3. Verlaging van de mestafzetkosten;
  4. Een hogere groei van hun varkens;
  5. Meer afgeleverde varkens;
  6. Kunnen sturen op smaak en vleeskwaliteit;
  7. Een positieve en eenvoudige bijdrage aan kringlooplandbouw. Ze voeren duurzamer door een lagere CO2-footprint van hun bedrijf.

Waar het begon...

We gaan ruim 160 jaar terug in de tijd. Naar het jaar 1854 om precies te zijn. Peter Nijsen werd in dat jaar molenaar-pachter van de watervluchtmolen van Leeuwen (gemeente Maasniel). Een molen, aangedreven door wind en water…

>> Reis met ons mee door de tijd….

duurzaam en lekker voer;
meer rendement voor u, een duurzaam en lekker stukje vlees of eitje voor de consument.

Klantervaringen