Kippenvoer voor ’s werelds duurzaamste ei

Nijsen/Granico draagt met het maken van kippenvoer voor Kipster bij aan het meest duurzaam geproduceerde ei ter wereld; het Kipster-ei. Het voer voor Kipster bestaat voornamelijk uit hoogwaardige reststromen uit de levensmiddelenindustrie.

Kipster hanteert een systeem waarbij zij de kringlopen weer sluiten met respect voor leven als vertrekpunt. Niet geleid door romantische beelden maar door economische haalbaarheid, maatschappelijke aanvaarding en de wetenschap.

Door het gebruik van reststromen uit de levensmiddelenindustrie van Nijsen/Granico, concurreert het Kipster -kippenvoer niet met voedsel dat ook geschikt zou kunnen zijn voor menselijke consumptie. Hiermee verlaagt Kipster de CO2 -uitstoot ten opzichte van gangbare legkippenbedrijven aanzienlijk.

30 jaar ervaring

Nijsen/Granico verwerkt inmiddels bijna 30 jaar reststromen uit de levensmiddelenindustrie tot hoogwaardige grondstoffen voor diervoeders. Denk hierbij o.a. aan bakkerijproducten, deegwaren en suikerwaren.

Lagere Carbon Footprint

Door deze foodgrondstoffen te verwerken in diervoeders kunnen we de Carbon Footprint van ons voer aanzienlijk laten dalen. Op deze manier importeren we minder grondstoffen. Zo ‘gebruiken’ we minder landbouwgrond en verlagen we de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Meer weten?

Stel je vraag via het contactformulier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact


  • Bericht