Nederlands Deutsch Fran├žais English

Nijsen/Granico

Food-for-Feed concept

Sinds 1 februari 2001 heeft Nijsen/Granico het GMP certificaat voor zowel de Food als de Feed. Nijsen/Granico Food garandeert dan ook dat grondstoffen uit de levensmiddelenindustrie op een verantwoorde manier in diervoeders wordt verwerkt.

De verwerking van de foodgrondstoffen is wat betreft voedingswaarde, voedselveiligheid en milieutechnische aspecten volledig verantwoord en staat onder voortdurende bewaking van het gehanteerde systeem voor kwaliteitszorg. Dit systeem is gebaseerd op de GMP+-code (Good Manufacturing Practice), opgesteld door het Productschap Diervoeder. Het is een afgeleide code van de NEN-EN-ISO 9002 normering.

Food

Het systeem is perfect in te passen binnen uw HACCP normering.  Uw GMP gecertificeerde grondstof wordt dus op een verantwoorde manier afgezet en verwerkt en brengt een absolute meerwaarde aan het diervoeder.

Bij transport, opslag en verwerking speelt hygiëne een zeer voorname rol. Met regelmaat wordt gecontroleerd op eventuele microbiologische contaminatie. Om deze reden worden bijvoorbeeld onze palletboxen na ieder gebruik grondig gewassen.

Vanwege de hygiëne dragen wij er tevens zorg voor dat de producten zo snel mogelijk verwerkt worden, op FIFO-basis. Producten met een hoge bederfelijkheid krijgen voorrang.

Feed

Door middel van het Food-for-Feed concept vervangt Nijsen/Granico een deel van de gangbare grondstoffen door de zeer smakelijke en licht verteerbare Food-grondstoffen. Dit leidt tot een hoge voeropname wat vitale en gezonde dieren tot gevolg heeft. De optelsom van een hoge voeropname en gezonde dieren geeft een hoge productie.