Nederlands Deutsch Français English

Food

In 1989 is een start gemaakt met de verwerking van grondstoffen uit de voedingsmiddelenindustrie tot halffabrikaten ter productie van veevoeders. Aanvankelijk waren het voornamelijk deegwaren die werden gebruikt. Toen bleek dat dit tot zeer positieve resultaten leidde, werd het gamma aan producten al gauw uitgebreid met koekjes, snoep etc. Tot op de dag van vandaag komen er nieuwe Food-grondstoffen bij die tot veevoeder worden verwerkt.

De verwerking van de grondstoffen is wat betreft voedingswaarde, voedselveiligheid en milieutechnische aspecten volledig verantwoord en staat onder voortdurende bewaking van het gehanteerde systeem voor kwaliteitszorg. Dit systeem is gebaseerd op de GMP+-code (Good Manufacturing Practice), opgesteld door het Productschap Diervoeder. Het is een afgeleide code van de NEN-EN-ISO 9002 normering. Het systeem is perfect in te passen binnen uw HACCP normering. Sinds 1 februari 2001 heeft Nijsen/Granico het GMP certificaat voor zowel de Food als de Feed. Nijsen/Granico Food garandeert dan ook dat uw grondstoffen op een verantwoorde manier in diervoeders wordt verwerkt. Uw GMP gecertificeerd grondstof wordt dus op een verantwoorde manier afgezet en verwerkt en brengt een absolute meerwaarde aan het diervoeder.

Bij transport, opslag en verwerking speelt hygiëne een zeer voorname rol. Met regelmaat wordt gecontroleerd op eventuele microbiologische contaminatie. Om deze reden worden bijvoorbeeld onze palletboxen na ieder gebruik grondig gewassen.

Vanwege de hygiëne dragen wij er tevens zorg voor dat de producten zo snel mogelijk verwerkt worden, op First-in-First-out-basis. Producten met een hoge bederfelijkheid krijgen voorrang.

Gerelateerd

Klik onderstaande linken aan voor meer informatie.
Levensmiddelenindustrie
Vergistingproducten