Nederlands Deutsch Français English

Duurzaamheid


In haar Food-for-Feed-concept heeft Nijsen/Granico de Cradle-to-Cradle-gedachte (het niet verloren laten gaan van grondstoffen) op unieke wijze weten te combineren met duurzaamheid (streven naar efficiënte productieprocessen waarbij zo weinig mogelijk energie en grondstoffen verloren gaan).


Hygiëne

De reststromen die vrijkomen uit de levensmiddelenindustrie worden door Nijsen/Granico in plastic bakken opgehaald, om vervolgens toe te passen in het Food-for-Feed-concept. Hygiëne is hierbij een belangrijke voorwaarde. Wij bezorgen daarom schone bakken die goed in het productieproces van de levensmiddelenfabrikant passen. Als de bakken vol zijn worden deze binnen een vastgestelde termijn weer opgehaald, zodat we altijd verse producten binnen krijgen. Als de reststromen vervolgens bij ons zijn verwerkt, worden de bakken na gebruik gewassen en opnieuw ingezet. Op deze manier wordt het transport en het verwerken van de producten zo optimaal mogelijk ingepland. We houden op deze manier niet alleen rekening met de wensen van onze leveranciers, maar denken ook bewust aan milieu en duurzaamheid.

Energiebesparing

Omdat het wassen van de bakken met warm water gebeurt, besteedt Nijsen/Granico veel aandacht aan energiebesparende maatregelen. Het waswater wordt vervolgens als grondstof in de vergisting gebruikt. Het transport van Broodmelange wordt efficiënt ingezet d.m.v. een tankauto en een uitgekiende planning.

Naast de verwerking van de vochtrijke Foodgrondstoffen krijgt Nijsen/Granico ook droge restromen aangeleverd. Deze zijn rijk aan suikers, (ontsloten) zetmeel, oliën en vetten. Ook bij de verwerking van deze reststromen zorgen we ervoor dat deze zo hoog mogelijk worden verwaard en zijn allerlei energiebesparende technieken in het productieproces ingebouwd, zoals warmteterugwinning tijdens het drogen.

Al deze restromen zorgen, via ons Food-for-Feed-concept, voor een lagere inzet van traditionele grondstoffen. Door de reststromen uit de levensmiddelenproductie te hergebruiken in de varkenshouderij, geven wij een complete invulling aan de Cradle- to-Cradle-definitie. De reststromen uit de levensmiddelenindustrie worden omgezet in hoogwaardige dierlijke producten, zoals vlees en melk.

Ook op die manier is Nijsen/Granico smaakmakend beter voor u bezig.